Română (România)English (United Kingdom)
SC Practic SA Prezentare Societate
Prezentare Societate
 
1. Istoricul societatii si al formei juridice

 
Societatea emitenta a functionat din anul 1962 ca organizatie comerciala locala pana in anul 1973, cand, in urma reorganizarii teritoriului Municipiului Bucuresti, devine intreprindere comerciala locala.
La data de 26.09.1979, prin decizia nr.1515 a Consiliului Popular al Municipiului Bucuresti, aceasta se reorganizeaza sub denumirea de Intreprinderea Comerciala Locala Alimentara 6, reprezentand principala unitate de comercializare produse alimentare din Sectorul 6 al Municipului Bucuresti. In anul 1990, dupa aparitia Legii 15/1990, prin Decizia nr.1071 din data de 09.11.1990 a Primariei Municipiului Bucuresti, aceasta s-a reorganizat in societate comerciala pe actiuni, cu denumirea Practic, prin preluarea activului si pasivului de la fosta unitate economica de stat ICL Alimentara Sector 6, societatea fiind inmatriculata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti sub nr. J40/611/ 1991 atribuit la data de 19.02.1991, avand cod de identificare fiscala RO 2774512.

 
Societatea Practic SA este o societate deschisa, fiind  tranzactionata pe piata RASDAQ din luna noiembrie 1996, pana in anul 2015, cand a fost transferata pe piata AeRO.

 
2. Istoricul activitatii dupa anul 1990
 
In primii ani de activitate dupa ce societatea s-a reorganizat in societate comerciala pe actiuni,  societatea a continuat activitatea de operare a unitatilor de alimentatie publica de proximitate – vechile alimentare – si a inceput activitatea de inchiriere a unora dintre spatii,  in cea mai mare parte cu aceiasi chiriasi. Dinamica activitatii comerciale traditionale a fost evident descrescatoare, avand in vedere ca dezvoltarea comertului modern a condus in prima faza la scaderea activitatii vechilor structuri comerciale.
 
Din acest motiv, incepand cu anul 2002, domeniul principal de activitate a devenit cel de inchiriere si subinchiriere a bunurilor imobiliare detinute in diferite forme de catre societate, obiect principal de activitate care a fost mentinut pana in prezent, respectiv Cod CAEN 6820 – Inchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate. In spatiile detinute de societate au functionat in aceasta perioada unitati de comert alimentar si nealimentar, sucursale bancare, farmacii, unitati de alimentatie publica etc. In acest fel societatea a devenit in ultimul deceniu si jumatate unul din principalii operatori de spatii comerciale si de servicii din Bucuresti. In paralel, intrucat prin dezvoltarea marilor platforme comerciale moderne declinul comertului stradal traditional s-a accentuat, societatea a decis elaborarea unor studii de fezabilitate si de impact in vederea dezvoltarii prin investitii a acelor locatii care puteau asigura in viitor un potential economic mai important. Din acest motiv societatea s-a implicat in mai multe tranzactii de achizitii imobile – atat terenuri cat si cladiri – in perioada 2001 - 2015, astfel incat portofoliul imobiliar al PRACTIC SA de astazi este  diferit de cel initial, iar potentialul economic al proprietatilor noi achizitionate asigura o perspectiva importanta pentru anii urmatori.
 
Acest website foloseste cookie-uri pentru a oferi vizitatorilor o experienta mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor fiecaruia. Click aici pentru mai multe detalii.